8
Dec

Is uw patchkast ook zo’n rommel?

Bij de start ziet het er vaak nog geordend uit. Maar in de loop van de tijd zijn er nogal wat veranderingen. We zien het vooral in bedrijfsverzamelgebouwen. Meerdere bedrijven maken gebruik van de centrale patchkast. Elk bedrijf heeft zijn eigen automatiseringsdeskundige. En vaak wisselt die ook nog wel eens. Zo zijn er vaak vijf of meer mensen verantwoordelijk voor de patchkast. Het resultaat? Een rommel! Is het eenmaal een rommel en hebben verschillende mensen in de patchkast gewerkt, dan heeft niemand die rommel gemaakt.

Oplossing

Maak een deskundige verantwoordelijk voor de patchkast. Die moet natuurlijk wel het vertrouwen hebben van alle gebruikers en hun deskundigen. Hij moet ook goed communiceren. Wanneer en wat hij wat gaat doen. En hij moet labellen. En het liefst elk bedrijf zijn eigen kleur patchkabels laten gebruiken. Routers voorzien van stickers, welke router is van welke gebruiker. En alles goed documenteren. Bij alle werkzaamheden een logboek bijhouden. Wie is er in de kast geweest en wat is er gebeurd. De patchkast moet ook voorzijn zijn van een slot. Niet iedereen mag zomaar in de patchkast komen. Juist dit soort gedragsregels kunnen een rommel in de patchkast voorkomen.

Discipline

Degene die de patchkast bijhoudt, moet dus de wensen van elke gebruiker kennen en hun vertrouwen genieten. Naast gespecialiseerde kennis van netwerken en routers moet hij vooral heel gedisciplineerd en geordend kunnen werken. WestConnect heeft de kennis en de discipline in huis om van een patchkast zoals op de foto te zien is, een geordende, goed functionerende patchkast te maken. En nog belangrijker misschien: de patchkast geordend te houden. Dat voorkomt problemen en onnodige werkzaamheden. Dus het is ook nog eens budgetvriendelijk.

Audit

Is een accountantskantoor gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw? Dan kan een rommelige patchkast niet de goedkeuring krijgen van de toezichthouder.

We helpen u graag!

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact