18
Jan

Auto, laptop en koud weer. Een slechte combinatie.

Vanwege het diefstalrisico is het geen goed idee om je laptop in de auto te laten liggen. Ook niet voor even en ook niet als die uit het zicht ligt. Dat risico is bij iedereen wel bekend. Maar er is nog een bijkomend risico: het koude weer. Kou is namelijk slecht voor de laptop en deze kan hierdoor ernstige schade oplopen.

Waarom kou slecht is voor een laptop

Verschillende onderdelen van de laptop zijn niet goed bestand tegen extreme kou. De accu bijvoorbeeld. De accu zal sneller uitgeput raken. Een lithium-ion batterij zal zelfs blijvende schade ondervinden van kou.

Ook het scherm van de laptop loopt gevaar bij lage temperaturen. In het Lcd-scherm kan vanaf een temperatuur van -10°C kristelvorming ontstaan waardoor het scherm onherstelbaar beschadigd raakt.

Condensvorming is ook een reëel gevaar. Als de laptop bevroren is geweest en weer ontdooit, dan kunnen er kleine waterdruppels in de laptop terechtkomen die mogelijk kortsluiting veroorzaken.

Laptop altijd meenemen uit de auto

Kortom, laat nooit een laptop in de auto liggen en zeker niet bij koud weer. Auto, laptop en koud weer vormen nu eenmaal een slechte combinatie. Is de laptop toch in de auto achtergebleven en blootgesteld aan ernstige vrieskou? Laat de laptop dan weer langzaam op kamertemperatuur komen.

Vragen

Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op met WestConnect. Wij helpen u graag verder.

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact